Kittenbeleid

Heb je interesse in een (toekomstig) kitten? Stuur ons dan, na het doorlezen van het kittenbeleid, een mailtje waarin je jezelf voorstelt en waar je naar op zoek bent. Mailtjes met enkel vragen naar de prijs en zonder naamvermelding zullen helaas niet worden beantwoord.


Onze kittens:


  • Mogen vanaf 14 weken leeftijd verhuizen, met een minimum gewicht van 1200 gram.
  • Worden gevaccineerd tegen katten- en niesziekte.
  • Worden gechipt en ontwormt.
  • Voorzien van Europees paspoort.
  • Met stamboom van Mundikat (FIFe).

Je krijgt ook informatie over de verzorging, een voedingsadvies en een kittenpakket (met o.a voer voor de eerste dagen) mee. 
Wij maken gebruik van een koopovereenkomst, deze kan ter informatie op aanvraag worden toegezonden.

Gezondheid staat bij ons voorop. Onze fokdieren worden (regelmatig) getest op de meest voorkomende erfelijke aandoeningen als HCM, PKD, CMS en Patella Luxatie en de besmettelijke ziekten FIV en FeLV.
Meer hierover lees je hier.

Onze kittens worden grootgebracht met biologisch vers (rauw) vlees (kant en klaar versvoer, kvv), aangevuld met brok (meestal Acana of Orijen) als tussendoortje. Niet alle kittens zullen brok willen eten ten tijde van de verhuizing. Onze voorkeur gaat er naar uit dat het vers voeren door de nieuwe eigenaar wordt voortgezet.


Wij plaatsen onze kittens alléén als er al (minstens) een andere kat aanwezig is, of als zij met zijn tweeën verhuizen. Kittens hebben een soortgenoot nodig om op te groeien tot een sociale en gelukkige kat. Dit komt hun welzijn ten goede en voorkomt probleemgedrag. 

Devons zijn daarbij katten die heel graag samen slapen en tot op hoge leeftijd zeer speels blijven, samen kunnen ze heerlijk hun energie kwijt. 

Het welzijn van onze kittens staat voorop, daarom zullen wij niet van deze voorwaarde afwijken, ook niet als je veel thuis bent of als er een hond aanwezig is. Het kan een soortgenoot namelijk nooit vervangen. 

Een andere voorwaarde is dat de katten niet vrij buiten mogen lopen. Dit vanwege de gevaren op straat (de kat kan immers aangereden, gestolen of vergiftigd worden, de weg kwijt raken of besmettelijke ziekten als FIV en FeLV oplopen door contact/ruzies met andere besmette katten buiten) en ze geven geregeld overlast aan buurtbewoners. 

Een katveilige, afgeschermde tuin/balkon of een kattenren is een goed alternatief om de kat veilig buiten te laten.


De kittens groeien op in huiselijke kring, met (klein)kinderen en honden, en zullen gewend zijn aan allerlei dagelijkse handelingen.

Als er bij ons kittens worden geboren, kan het enige tijd duren voor er meer zekerheid is over de beschikbaarheid van de kittens. Dit i.v.m een eventuele keuze om kittens in te zetten voor verdere fokactiviteiten, het kost tijd om hierop te selecteren. Ook willen wij zeker zijn van de gezondheid van een kitten. Tot die tijd worden er wel geregeld foto’s gestuurd, op de facebookpagina en op de website geplaatst zodat de ontwikkelingen van de kittens gevolgd kan worden. 

Wij werken niet met wachtlijsten! Pas als er kittens geboren zijn wordt er een dergelijke lijst opgemaakt. 


Meestal kun je zo rond de leeftijd van 8 weken voor het eerst (vrijblijvend) op bezoek komen. Wij verzoeken je dan om niet nog een andere cattery te bezoeken op dezelfde dag i.v.m de kans op het overbrengen van bacteriën en/of virussen.

Mocht een kitten oud genoeg zijn om te verhuizen ten tijde van een eerste kennismaking dan wordt het kitten niet meteen meegegeven. Dit is om impuls aankopen te voorkomen.

Wil je een kitten definitief reserveren, dan kan het zijn dat wij een aanbetaling vragen, dit kan enkel nadat je de kitten(s) hebt ontmoet en er een wederzijdse "klik" is. Je krijgt hiervan een (wederzijds) ondertekend bewijs mee. De aanbetaling wordt bij annulering door de koper niet terugbetaald.

Wij als cattery behouden ten alle tijde het recht om een koop te annuleren, in dit geval wordt een eventuele aanbetaling uiteraard terugbetaald.
Het kitten blijft eigendom van de cattery tot de overdracht van het kitten, als de volledige koopsom is voldaan en de koopovereenkomst is ondertekend.

Na verhuizing blijven wij graag op de hoogte, we horen graag hoe het kitten opgroeit.

Wij hopen uiteraard dat het kitten oud mag worden bij de eerste eigenaar. Mocht er om wat voor reden dan ook afstand moeten worden gedaan van een door ons gefokte kat dan verwachten wij dat dit in overleg met ons wordt gedaan.


Uitkruisingen

Zo af en toe zullen wij ook gladharige kittens hebben uit een raskruising. Sommige van deze kittens zullen worden ingezet voor verdere fokaktiviteiten, maar voor de andere kittens zoeken wij een liefdevol tehuis bij een liefhebber. Deze kittens zullen grotendeels de eigenschappen van de Devon Rex bezitten, maar missen de typische krulletjes vacht. Deze kittens zullen daarom ook voor een lager bedrag verkocht worden. Gladharige kittens zullen wel gewoon verharen.
Ook deze kittens zijn in het bezit van een stamboom (in het hulpstamboek als niet erkend kort- of langhaar), worden geënt, ontwormt en gechipt net als de volle Devon Rex kittens. Meer over uitkruisen vind je hier.

N.B. De komende tijd zullen we geen uitkruis combinatie doen, omdat we ons nu eerst focussen op het weer "raszuiver" fokken van de huidige (Devon rex) katten uit eerdere uitkruisingen. 

* Belangrijke informatie voordat je een kat aanschaft: LICG

* In dit artikel van gedragsadviesbureau Sonja van Leeuwen lees je hoe je de introductie van een nieuw kitten met de eventuele al aanwezige kat(ten) en/of hond(en) het beste kunt aanpakken.