Ons uitkruisprogramma

In 2010 ben ik gestart met het toevoegen van (ras)kruisingen in mijn fokprogramma, hierin werk ik veelal samen met Marjan Boonen van cattery Boonland en de laatste paar jaar ook met Alexandra Souche (Frankrijk) van cattery Céleste. 

Mijn eerste aanwinst hierin was Boonland's Fred Flinstone, een kruising met een Europees Korthaar. Van hem hebben we Jingle (Rextopia's Jingle Bell) gehouden die bij ons 2 nestjes heeft gehad. 

In het voorjaar van 2010 deed ik mijn eerste aanvraag voor een uitkruising met een Brits Korthaar cinnamon point, maar die kon helaas niet doorgaan doordat Donna (Grizabella Donnatella) niet geheel gepland werd gedekt door mijn eigen kater Maurice. 

Een jaar later heb ik alsnog een nieuwe aanvraag gedaan, ditmaal met een Fawn kleurige Brits Korthaar. Uit die combinatie, met dank aan cattery de Schaapskooi voor het beschikbaar stellen van haar prachtige kater Max, hebben we Misty (Rextopia's Misty Dawn) gehouden en zijn er uit deze combinatie nog 2 poesjes ingezet voor verdere fokactiviteiten in het buitenland. Uit Misty's eerste nestje is Rolo (Rextopia's Rolo Ice Cream) aangehouden voor het verdere fokprogramma.

Marjan Boonen (Boonland) importeerde Dingbats Cinnamon Spice ( Devon Rex/Somali), een prachtige en lieve F1 poes van wijlen Pam Dowling uit Nieuw Zeeland.
Ze kon helaas niet zo goed aarden binnen haar groep en zo kwam zij tijdelijk bij ons wonen. Spice bleek niet zo geschikt om in een grote groep katten te leven (dit was zij ook niet gewend), maar met onze 2 katers kon ze prima overweg. Uiteindelijk is er van haar een prachtig nestje geboren van 6 kittens waarvan maar liefst 5 gekrulde kittens en kreeg ik de mogelijkheid om daaruit een pracht katertje te houden, genaamd Haki (Boonland's Haki). Er is uit dit nest nog een katertje ingezet voor de fok in Finland.

Wat eerder dan gepland zijn er in september 2013 vijf kittens geboren van Misty en Haki, een gewaagde combinatie van een F1 hybride poes met een F2 kater. De types waren weliswaar wat uiteenlopend, maar een prachtig (gekruld) katertje, Rextopia's Taste of Cinnamon (Treelo), in de kleur cinnamon tabby mink is ingezet voor het verdere fokprogramma.
Taste heeft ook een aantal nakomelingen verwekt waarvan er 1 in Engeland en 1 in Frankrijk woont. Van deze combinatie uit Frankrijk hebben wij Céleste Lisandre-Luuk (Lucky) mogen opnemen in ons fokprogramma. Hierdoor hebben we voor ons een deels nieuwe bloedlijn samengevoegd met onze outcross lijn en zijn er in februari 2017 kittens van zijn zoon, Rextopia's Amaretto (Rolo x Lucky), geboren.

Naast de uitkruisingen probeer ik ook vernieuwing toe te voegen door het importeren van onverwante bloedlijnen. Zo heb ik o.a. katten geimporteerd uit Engeland, Zweden, Amerika, Duitsland (met o.a Amerikaanse bloedlijnen), Oekraïne, Zwitserland en Italië en heb ik ook door samenwerking met andere fokkers katten kunnen uitwisselen.

In 2017 ontstonden er nieuwe plannen voor raskruisingen en werd er een nestje van maar liefst 7 kittens geboren uit de prachtige huiskat Milena (zwart smoke van met odd eyes), waarvan zoon Rextopia's Holy Cannoli voor prachtige nakomelingen heeft gezorgd.

Een tweede raskruising is begin 2018 geboren van Milka en de prachtige Brits Korthaar kater Colorado Honorable (blauw van met odd eyes). Hun zoon, Rextopia's I'm Too Sexy, heeft voor heel wat nakomelingen gezorgd, hij nam zijn taak als dekkater zeer serieus! Van hem hebben wij twee dames gehouden, Orabela en Pumpkin, die inmiddels beiden een nestje hebben gehad. 

In 2022 is na lang wachten een nestje geboren van Rextopia's Lima Bean, een kleindochter van Holi Cannoli.