Herplaatsers

Zo nu en dan zoeken wij voor een ex-fokdier een nieuw en liefdevol tehuis.
Ik ben van mening dat een castraat over het algemeen beter af is in een nieuw huisje waar minder katten zijn en er zo meer individuele aandacht voor hen is. Daarnaast zijn ex-dekkaters niet altijd even makkelijk in de groep terug te plaatsen, omdat ze door de open poezen soms dekneigingen blijven houden of vallen de krolse poezen hen ook weleens lastig, wat weer stress op kan leveren. Door de groep beperkt te houden is deze beter in balans te houden en vermijden we teveel stress en is er ook een lagere infectiedruk. Zo kunnen we ook elk dier voldoende aandacht geven. Wij trachten, net als bij de kittens, altijd de best mogelijke huisjes voor ze te vinden waar ze lekker oud mogen worden.


Beschikbaar

Pomona

Pomona is bij ons teruggekomen, omdat zij helaas niet samen kon met de kater des huizes. Ook bij ons kan ze niet zo goed met katers overweg en kan zij beter alleen met poezen samen wonen. Pomona is gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt en ze heeft een stamboom. Zij is geboren op 21 september 2019. 
Haar vader, Dikkie, is uit een toegestane raskruising met een Brits Korthaar. 
Ze is redelijk actief en speelt graag met haar zusje Pumkin, onze voorkeur gaat uit naar een huis waar zij samen met een andere poes kan wonen, zodat zij voldoende uitdaging heeft. Verder ligt ze graag op schoot en heeft ze een heel zacht en aanhankelijk karakter. Kortom, een leuke, gezellige huisgenoot. 

Haar vacht is langharig, echter klit haar vacht niet en hoeft ze enkel af en toe eens gekamd te worden. Het kammen vind ze heerlijk en ook wassen en drogen is ze gewend. 

Denk jij Pomona een liefdevol thuis te kunnen geven, stuur gerust een mailtje


Dikkie

Met pijn in mijn hart heb ik moeten besluiten dat het beter is als we voor Dikkie een nieuwe thuis zoeken. Zoals wel vaker met ex-dekkaters, blijft ook Dikkie dekneigingen hebben als er krolse poezen zijn en vindt hij het leuk om de dames na te jagen. De groep komt hierdoor onder druk te staan en is het voor zowel Dikkie als de andere katten beter om een rustiger onderkomen te zoeken. Dikkie is een ontzettend grappige, relaxte kat. Komt af en toe op schoot en is vrij speels. Hij heeft een enorm zachtaardig karakter. 
Voor Dikkie zoeken we een plek met minstens een andere kat, bij voorkeur met een andere kater. 
Dikkie is een kruising Devon Rex x Brits Korthaar, de kruising is gedaan om de genenpoel te verruimen.
Hij is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft uiteraard een stamboom. 

Denk jij Dikkie een liefdevol thuis te kunnen bieden, stuur gerust een mailtje